16 Mart 2014 Pazar

BağKur Emekli Aylığı Sorgulama

Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında bulunan sigorta kollarıyla ile ilgili olarak vatandaşlara modern hizmetler sunuluyor. Bu kapsamda da özellikle online hizmet uygulamaları çok daha fazla olarak ön plana çıkıyor.

BağKur Emekli Aylığı Sorgulama Nasıl Yapılır

Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmet uygulamaları sayesinde vatandaşlar BağKur emekli aylığı sorgulama işlemlerini birkaç dakikada yapabilmektedirler. Bu işlem ile BağKur emekli aylığı bilgilerine ulaşabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmet uygulamalarından birisi olan e-sgm online sorgulama ekranının açılması gerekiyor. Bu sorgulama ekranı üzerinde istenen T.C. kimlik numarası, doğum tarihi, nüfusa kayıtlı olduğu il ve kimlikte yer alan cilt numarasının doğru bir şekilde girilmesi gerekiyor.

Daha sonra en alt kısımda bulunan güvenlik kodunun da girilerek sorgulama işleminin yapılması gerekiyor. Açılan sonuç sayfası içerisinde yer alan sağ bölümdeki liste içerisinden BağKur emekli aylık bilgisi seçeneğine tıklanması gerekiyor. Açılan alt kategoriler olan emekli aylık bilgisi 4A, 4B ve 4C seçenekleri arasından emekli aylık bilgisi 4B seçeneğine tıklanması gerekli. Böylece BağKur emekli aylığı sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder