27 Mart 2014 Perşembe

GSS Aktivasyon Sorgulama

Ülkemizde GSS aktivasyon sorgulama işlemi yeni doğmuş olan çocukların, işe yeni giriş yapanların ve emekli aylığı bağlananların şahsi bilgilerini, nüfus ve kurumun tescil, hizmet, tahsis, ödeme kayıtlarından kontrol ederek sağlık hak sahipliklerini otomatik olarak oluşturulmasını sağlamaktadır.

Genel Sağlık Sigortası aktivasyon evlenen vatandaşların, boşanan vatandaşların, işten çıkartılan vatandaşların, sigorta kapsamı değişenlerin sağlık hak sahipliklerini yeni durumlarına göre değişiklik gösterebilmektedir. İşten çıkanların vatandaşların, emekli aylığı durdurulan vatandaşların ve vefat eden vatandaşların sağlık hak sahiplikleri Genel Sağlık Sigortası aktivasyon işlemi ile otomatik olarak sonlandırılabilmektedir.

GSS aktivasyon sorgulama nasıl yapılır

GSS aktivasyon sorgulama işlemi için Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmet uygulamalarından birisi olan e-sgm online sorgulama sayfasına tıklamanız gerekmektedir. Daha sonra açılan sayfa içerisinde sizden istenmekte olan T.C. kimlik numarası, nüfusa kayıtlı olduğunuz il, doğum tarihi ve cilt numarası bilgilerini doğru ve eksiksiz olarak girdikten sonra güvenlik kodunu da yerine girerek sorgula sekmesine basmanı gerekmektedir. Açılan sayfa içerisinde GSS tescil sorgulama sekmesine tıklayarak işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder