25 Mart 2014 Salı

GSS Tescil Kaydı Sorgulama

İnternet üzerinden GSS tescil kaydı sorgulama işleminizi gerçekleştirebilmenizin iki yolu bulunmaktadır. Bu işlemi yapabilmek için ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumu resmi internet sitesinde bulunan online hizmetler sayfasının ziyaret edilmesi gerekiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmet uygulamalarının yer aldığı bu sayfa içerisinde ise e-sgm online hizmet uygulamasının açılması gerekiyor.

GSS Tescil Kaydı Sorgulama Nasıl Yapılır

GSS tescil kaydı sorgulama işleminizi şifresiz olarak yapabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu resmi internet sitesinde bulunan e-sgm online hizmet uygulamasının açılması gerekmektedir. Bu online hizmet uygulamasının sorgulama ekranında kişisel bilgilerin ve sigorta bilgilerinin güvenliği için istenen T.C. kimlik numarası, doğum tarihi, nüfusa kayıtlı olunan il ve cilt numarası bilgilerinin doğru ve eksiksiz olarak girilmesi gerekmektedir.

Daha sonra güvenlik kodunu da girerek sorgula işleminin yapılması gerekiyor. Açılan sayfa içerisinde sağ kısımda yer alan listenin alt kısımlarında yer alan GSS tescil sorgulama sekmesine tıklayarak Genel Sağlık Sigortası tescil kaydı sorgulama işlemi ile birkaç dakika içerisinde tescil edilip edilmediğini öğrenebilmektedirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder