8 Mart 2014 Cumartesi

SSK Sorgulama

İnternet her geçen gün günlük yaşamımız içerisinde çok etkin bir rol üstleniyor. İnternetin sunmakta olduğu olanaklar ile günlük yaşam içerisinde pek çok işlem çok daha kolay şekilde yapılabiliyor. Bu kapsamda da Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşların SSK sorgulama işlemlerini internet üzerinden çok daha kolay ve hızlı  bir şekilde yapabilmesi amacı ile 2011 senesinden bu yana e-sgm online hizmet uygulaması üzerinden aktif olarak hizmet sunmaktadır

SSK Sorgulama Nasıl Yapılır

Günümüz modern dünyasında vatandaşlar e-sgm online hizmet uygulaması ile sigortaları ile ilgili olarak hizmet dökümü alabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu resmi internet sayfasını ziyaret ederek ana sayfadan uygulamaya erişim sağlaması gerekmektedir. Daha sonra e-sgm online hizmet uygulaması üzerinden SSK sorgulama işlemini şifresiz olarak kolayca gerçekleştirebilme olanağına sahip olabilmektedirler.

Bu işlemin ardından ilgili işlemi yapabilmek uygulama sayfasında istenen kimlik numarası, cilt no, doğum tarihi ve nüfusa kayıtlı olunan il bilgilerinin girilmesi gerekiyor. Bu bilgileri doğru bir şekilde girdikten sonra en alt kısımda yer alan güvenlik kodunu da yerine doğru bir şekilde girdikten sonra sorgula sekmesine basarak sigorta bilgileri alınabilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder